onsdag 12 december 2007

Utvecklingssprång

Tror att lilla J är inne i ett nytt utvecklingssprång..(läser ju boken "växa och upptäcka världen"). Hon sover dåligt, vänder sig hela tiden till mage när hon sover och sen blir hon arg och skriker för det, har varit inne hos henne var och varannan timme i natt, vänt på henne och satt i nappen och sen sover hon vidare nån timme igen, och så samma sak igen... Hon vägrar äta den mesta maten,(går ner en och annan sked morotspuré och lite fruktpure)nästan bara mammas bröst duger, lämnar jag henne i ett rum för att hämta nåt, så är hon helt ifrån sig över det. Hoppas att hon snart blir sig själv igen. Nån som känner igen sig??(6 månaderskris kanske :-) )

Idag var det sista gången innan jul för babycafét, var 3 mammor till från vår föräldragrupp så det var trevligt! Ledarna fotograferade oss alla, och vi fick varsitt foto med oss hem, kul! I eftermiddag blir det nog en långpromenad, blev väldigt kort hundpromenix i förmiddags!

5 kommentarer:

Linda sa...

Det låter defenetift som en utvecklingsfas och då blir de gärna otrygga och vill helst bli burna hela tiden och som ett brev på posten kommer sömnstörningarna oxå och det är inte ovanligt att det strular med maten oxå... Full jackpott med andra ord =)

Det enda rådet jag kan ge dig är att försöka fixa lite avlastning när tålamodet börjar tryta och att du passar på att göra måbra saker medans hon sover. Jag vet att jag i perioder höll på att bli galen innan Linus fattade det där med att krypa. Som tur var har han två mostrar som avgudar honom som kom och lånade honom en stund emellanåt. det var min räddning. Och grays anatomystunderna när Linus sov =)

Vilket mararton svar du fick!!

Fröken Isakson sa...

Det är ändå lite kul, att det kan stämma så med dessa faser. Inte för att det är kul med dem men för att det funkar =). Felix, kom in i sin 5 veckorsfas....han har lite kvar till 6 månader då ;-). Men han vill bara äta hela tiden också =).

Lex sa...

linda: tack för ditt svar :-)ska nog lyda ditt råd ang barnvakt, har insett att det är en del som gärna vill ta hand om lillan, och om jag får lite avlastning i bland blir jag själv en bättre mamma!
fröken I: det är många faser de ska igenom inser man...

En Mölnbobos Liv sa...

Det är rätt kul att läsa att alla hamnar i de här faserna, jag har egentligen inte märkt mer än kanske nån gång att det kan vara något, det var när vi just flyttat och Melvin sov dåligt men det kan ju varit miljöombytet. Nu vaknar han iofs till ibland på natten men somnar ju rätt snart om, vet ej om det är ett språng eller om det är för han är förkyld. Annars har han varit likadan sen han föddes...

Lex sa...

en mölnbobo:du verkar ha ett smidigt barn :-)