tisdag 2 oktober 2007

Besviken

Igår kväll blev en sån där kväll när inget blev bra. Trött var jag för jag har haft svårt att somna om de sista nätterna efter dottern har ätit. Ville att vi skulle testa att ge dottern ersättning i flaska för att jag nångång skulle kunna åka i väg några timmar en kväll och bara få vara "mig själv ", inte mamma en liten stund, eller att jag och sambon skulle kunna gå på bio eller nåt och att nån annan än jag kan ge henne mat. Men icke! Hon tvärvägrade att ta nappflaskan, bara skrek och kinkade.... Usch vad besviken jag blev... Tänk om jag helt plötsligt inte har tillräckligt med mat, vad händer då???

Ringde till BVC nu på morgonen och frågade om de har några tips att ge för att ens bebis ska ta nappflaska. Men det var bara att testa och testa sa hon. Är det nån som har nåt tips att ge mig?
BVC sköterskan tyckte att vi ska försöka att koncentrera oss på att försöka med gröt i stället och ha det som ett komplement. Ska ge henne första smakisen av det idag, får se om det går lika bra som med nappflaskan... ensvisa unge... :-)

2 kommentarer:

Linda sa...

Jag ska dra samma klyscha för dig som alla andra har dragit för mig; barn svälter inte, om hon blir tillräckligt hungrig så kommer hon att ta flaskan. Som det är nu finns det ingen anledning ur hennes synpunkt när hon kan få mycket godare mat i en mycket schystare förpackning =)

Linus tog flaska två gånger som liten och har alla andra gånger vägrat... Däremot så äter han gröt med stor aptit.

Om jag var du så skulle jag satsa på gröten istället och så kan du ju prova att lirka in flaskan emellanåt. Ett annat tips är att ge henne ersättning först i en mugg och sedan i flaskan. Det har visat sig fungera på Linus (inte ersättning utan annan vätska)

Lex sa...

linda: tack för tipsen :-)