tisdag 28 augusti 2007

Napp

Min lilla bebis har inte varit nåt vidare förtjust i detta med att använda napp. Själv är jag nog både lite för och emot. Tycker inte att de ska tutta på napp jämt, men det vore bra att använda sig av när man vill att hon ska komma till ro och sova, vilket är svårt dagtid. Antingen somnar hon i min famn, när vi är ute och går med vagnen eller om vi är ute och åker med bilen. Har knappt aldrig lyckats lägga henne i sin säng och hon bara somnar av sig själv. Igår lyckades jag få henne att använda nappen när vi var ute och gick och hon somnade jättegott med den och sov t om en bra stund efter vi kommit hem från promenaden oxå, vilket inte brukar hända annars. Så ibland går det jättebra med napp, men sen verkar hon glömma vad gott det var att tutta på den och vill inte alls ha nappen...

2 kommentarer:

Att bli mamma sa...

Jag var ganska mycket emot napp innan jag fick barn, nu skulle jag ge vad som helst för att få henne att ta napp. Men hon vägrar. Har du varit väldigt enträgen i dina försök, typ försökt flera gånger varje dag?

Min dotter somnar inte heller om man bara lägger ner henne, inte en chans. Hon somnar bara i famnen, vid amning eller i bilen. Önskar att hon kunde somna i vagnen, som din dotter.

Lex sa...

att bli mamma: Jag har testat från och till, inte varit jätteenträgen. Ett tag gick det inte alls, hon bara gallskrek så fort jag försökte. Men för nån vecka sen fick jag för mig att testa igen och då gick det, men sen varierar det lite, ibland tar hon nappen ibland inte. testa lite varje dag, kanske blir din dotter "mogen" för nappen helt plötligt. Sen är det väl en del barn som aldrig tar napp oxå...
Verkar vara rätt vanligt att man inte kan lägga ner bebisen bara och den somnar, kanske fungerar när de blir äldre. Det är jätteskönt att hon somnar i vagnen, för vi är ute och går en långpromenad varje förmiddag med hunden.